Pensioen en de rol van de ondernemingsraad. Welke rol kun je en wil je spelen? Als ondernemingsraad ben je de vertegenwoordiger van de belangen van de medewerkers. De gemiddelde medewerker vertrouwt erop dat je zijn belangen goed behartigt. Zeker als het gaat om het veranderen van een pensioenregeling.

Wie hebben er verstand van pensioen?

Hoeveel mensen hebben nu eigenlijk verstand van pensioen? Dat zijn er niet veel. Zelfs medewerkers van grote financiële instellingen weten vaak niet veel van pensioen. Terwijl je zou verwachten dat deze mensen er verstand van zouden moeten hebben gezien hun achtergrond. Maar geloof mij, en ik kan het weten :). De meesten hebben geen verstand van pensioen. En dat is helemaal niet erg.

Belangenbehartiger werknemers pensioen en de rol van de ondernemingsraad

Als ondernemingsraad ben je er om de belangen van de werknemers te vertegenwoordigen. Jij zal hun belangen zo goed vertegenwoordigen dat de medewerker erop kan vertrouwen dat hij, als de ondernemingsraad met de wijziging ingestemd heeft, zijn handtekening zet onder een zo goed mogelijke pensioenregeling. Want veel medewerkers zetten uiteindelijk toch wel hun handtekening onder de nieuwe pensioenregeling. Wat moeten zij anders? Als zij niet tekenen hebben ze vaak een conflict met de directie. En dat willen veel medewerkers niet riskeren. Ik schrijf veel, omdat er altijd uitzonderingen zijn. Er zijn bijvoorbeeld medewerkers die een pensioenadviseur binnen hun eigen persoonlijke netwerk benaderen. Stel dat deze pensioenadviseur zegt dat de medewerker niet moet ondertekenen, maar de ondernemingsraad heeft ermee ingestemd en andere medewerkers hebben wel ondertekend. Dan zal die ene medewerker die als individu voor zijn belangen opkomt het onderspit delven. En dat is ontzettend zonde.

Grote verantwoordelijkheid ondernemingsraad

Je hebt als ondernemingsraad om vorenstaande een grote verantwoordelijkheid. Want een wijziging in de pensioenregeling is het moment waarop je als ondernemingsraad jouw achterban kan bewijzen waarom zij voor jou heeft gekozen. Als de ondernemingsraad niet akkoord gaat, dan is het bijna onmogelijk voor de werkgever om de pensioenregeling te wijzigen. Je hebt als OR  een ijzersterke onderhandelingspositie. Deze kun je benutten om de belangen van jouw achterban ten volle overtuiging te behartigen.