OR Cursus Pensioen

OR CURSUS PENSIOEN

OR Training Pensioen // OR Opleiding Pensioen // Cursus Pensioen Ondernemingsraad

OR Cursus Logo + Nominatie Beste Opleider Nederland

OR CURSUS PENSIOEN

Na het volgen van de OR Cursus Pensioen heb je voldoende kennis in pacht om je rol als OR-lid goed uit te kunnen voeren bij het behandelen van een instemmingsverzoek over pensioen. De cursus geef ik bij jou op het bedrijf, op een andere locatie of op afstand door het houden van een live online OR training en duurt één dag. 

Het Nieuwe Pensioenstelsel

De details van het nieuwe pensioenstelsel moeten nog worden uitgewerkt. Nadat deze zijn uitgewerkt, kan ik de aan het nieuwe stelsel aangepaste OR Cursus Pensioen aanbieden. Zodra ik dit gedaan heb zal ik dat hier communiceren. Naar verwachting zal dit rond juni 2023 zijn.

BEOORDELINGEN GOOGLE


UITSTEKEND gebaseerd op meer dan 110 reviews!

De cursus bevat in het kort:

  • Het pensioenstelsel
  • De verschillende pensioensystemen
  • De rol van de OR
  • De opbouw van pensioen
  • Waar je op moet letten bij een instemmingsaanvraag over pensioen
  • De kosten van pensioen
  • Praktische oefeningen

Formulier vrijblijvende offerte OR Cursus Pensioen


Programma OR Cursus Pensioen in pdf


Wil je meerdere cursussen volgen?

Als je naast de OR Cursus Pensioen ook een andere OR cursus wilt volgen zoals bijvoorbeeld de OR Cursus Onderhandelen, dan is een modulaire cursus of een maatwerkcursus misschien een betere en voordeligere oplossing. Deze cursussen vind je op de pagina Modulaire OR Cursus en de pagina Maatwerk OR Cursus.

OR Cursus Pensioen

Waarom een OR Cursus Pensioen?

Het pensioen is een grote kostenpost voor een onderneming. Veel pensioenregelingen zijn onbetaalbaar voor de ondernemer geworden. Daarom willen veel bestuurders de pensioenregeling wijzigen. Zoals gezegd is pensioen voor de onderneming een grote kostenpost. Maar voor werknemers is het één van de belangrijkste, zo niet, de belangrijkste arbeidsvoorwaarde. Daarom is het erg belangrijk dat je hun belang goed vertegenwoordigd. En dit kan alleen als je voldoende kennis over pensioen hebt. Deze kennis verkrijg je door de cursus te volgen.