OR Cursus Pensioen

OR Cursus Beoordelingen van Trustpilot
OR-CURSUS.com scoort 4,5 sterren bij Trustpilot, zie https://nl.trustpilot.com/review/or-cursus.com

Na het volgen van de OR Cursus Pensioen heb je voldoende kennis in pacht om je rol als OR-lid goed uit te kunnen voeren bij het behandelen van een instemmingsverzoek over pensioen. De cursus geef ik in heel Nederland bij jou op het bedrijf, op een andere locatie of op afstand door het houden van een webinar* (zie onder het formulier) en duurt één dag. De prijs ligt tussen € 100,= en € 239,= exclusief BTW per persoon. Hoe meer deelnemers, hoe lager de prijs per deelnemer. De laagste prijs is van toepassing als er 15 OR-leden deelnemen.

De cursus bevat in het kort:

  • Het pensioenstelsel
  • De verschillende pensioensystemen
  • De rol van de OR
  • De opbouw van pensioen
  • Waar je op moet letten bij een instemmingsaanvraag over pensioen
  • De kosten van pensioen
  • Praktische oefeningen

Formulier vrijblijvende offerte OR Cursus Pensioen


Programma OR Cursus Pensioen in pdf


*Webinar => De trainer maakt gebruik van een video-camera. De deelnemers kunnen de trainer op een beeldscherm zien en met de trainer chatten.

Wil je meerdere cursussen volgen?

Als je naast de OR Cursus Pensioen ook een andere OR cursus wilt volgen zoals bijvoorbeeld de OR Cursus Onderhandelen, dan is een modulaire cursus of een maatwerkcursus misschien een betere en voordeligere oplossing. Deze cursussen vind je op de pagina Modulaire OR Cursus en de pagina Maatwerk OR Cursus.

OR Cursus Pensioen

Waarom een OR Cursus Pensioen?

Het pensioen is een grote kostenpost voor een onderneming. Veel pensioenregelingen zijn onbetaalbaar voor de ondernemer geworden. Daarom willen veel bestuurders de pensioenregeling wijzigen. Zoals gezegd is pensioen voor de onderneming een grote kostenpost. Maar voor werknemers is het één van de belangrijkste, zo niet, de belangrijkste arbeidsvoorwaarde. Daarom is het erg belangrijk dat je hun belang goed vertegenwoordigd. En dit kan alleen als je voldoende kennis over pensioen hebt. Deze kennis verkrijg je door de cursus te volgen.